Dento Shito Ryu Karate Do

Karate is een Japanse vechtkunst die is ontstaan op het eiland Okinawa maar zijn wortels heeft in China.

Het karate is onstaan in een tijd dat er op Okinawa geen wapens mochten worden gedragen. Hierdoor moest men zich met “lege hand”verdedigen. Karate betekent letterlijk Lege Hand.

Er zijn in die tijd en in de jaren daarna diversen scholen en stijlen ontstaan waarvan uiteindelijk 4 hoofdstijlen zijn ontstaan waarvan Shito Ryu er een van is.

De trainingen bestaan uit het leren van stoten, trappen, weringen, klemmen vanuit stand of vanuit een beweging. Een deel hiervan doe je alleen en een deel met een partner.

KIHON : Terugkerende basis oefeningen die in elke les behandeld worden, hierdoor werk je continu aan om jezelf te verbeteren.

KATA : kata is het hart van karate. Shito Ryu heeft van alle stijlen de meeste kata ( meer dan 60 ) . Het is een stijlvorm waar een opeenvolging van technieken en verplaatsingen worden getoond in een vaststaand patroon ( het Kata ). Het patroon stelt een gevecht voor met meerdere tegenstanders. Hierbij wordt kracht en harmonie getoond en vraagt veel concentratie van de karateka.

KUMITE : Dit zijn gevechtsoefeningen waarbij allerlei mogelijke uitwisselingen plaats vinden van aanval en verdediging. Er zijn eenvoudige vormen en ingewikkelde,langzame en snelle,zachte en harde technieken. De vrije vorm van het kumite wordt ook in wedstrijdvorm beoefend.