Wedstrijden en competitie

Binnen onze dojo is er de mogelijkheid om mee te doen met diversen wedstrijden en toernooien.

Vanencompetitie :  Voor de beginnende karateka zijn er de Vanencompetities. Deze wedstrijden worden onder de vlag van de KBN gehouden en zijn er speciaal op gericht om kinderen hun eerste ervaringen op te doen met het wedstrijdkarate.Zij kunnen meedoen met de onderdelen kata en/of kumite en krijgen hier punten voor. Bij elke 100 punten verdient de karateka een vaantje,gekoppeld aan de kleuren van de verschillende banden.Ook als een karateka een partij verliest krijgt hij/zij ook punten dus er zijn eigenlijk geen verliezers. Vanencompetities zijn ongeveer 4 a 5 keer per seizoen .

20140620_184921_resized_1

Op de bovenstaande foto staan de begeleiders en coaches van Furinkazan: vlnr staand Gert-Jan Puts, Raymond Panhuyzen, Patricia van den Abbeelen, Bianca Vermetten en Joyce van den Aker

Verder zijn er de diverse opstap toernooien die qua niveau hoger liggen de de bovenstaande Vanencompetitie. Hierbij worden de wedstrijden al wat serieuzer en kan je een podiumplaats verdienen ( medailles/bekers).

Een stap verder zijn de toernooien verspreid door het hele land met weer een hoger niveau.

De vanencompetitie kan door alle kinderen worden meegedaan, meestal al na 3 maanden training. Je dient je hiervoor in te schrijven bij je leraar .

Al de andere toernooien worden alleen mee gedaan na overleg met je leraar of trainer. Hiervoor dient men ook extra te trainen.